Havutça, Başbakan'a Gönen -Yenice yolunu sordu

Havutça, Başbakan

Balıkesir ve Çanakkale illeri arasında önemli bir güzergâh olduğuna dikkati çektiği Gönen-Yenice karayolunun, İl Özel İdaresi ağından çıkarılan Karayolları Genel Müdürlüğü ağına katılmasının önemini dile getirdi.






CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Yenice-Gönen karayolunu sordu. Havutça, Balıkesir ve Çanakkale illeri arasında önemli bir güzergâh olduğuna dikkati çektiği Gönen-Yenice karayolunun, İl Özel İdaresi ağından çıkarılan Karayolları Genel Müdürlüğü ağına katılmasının önemini dile getirdi. Havutça, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

Çanakkale Yenice-Balıkesir Gönen karayolu, her iki ili birbirine bağlayan önemli bir güzergâhtır. Bandırma Körfezi'ni, Edremit Körfezi'ne bağlayacak Gönen-Yenice-Edremit yolunun, Bandırma Limanı'na giden en kısa yol olacağı, Bursa Karacabey-Balıkesir hattında taşımacılık yapan ağır tonajlı araçların yol ve trafik yükünü ve kazaları azaltacağı bilinmektedir.

1)      Çanakkale Yenice-Balıkesir karayolunun, İl Özel İdaresi ağından çıkarılarak, karayolları ağına alınması için bir çalışmanız olacak mıdır?

2)      Bu karayolunun projelendirilip, programa alınarak, kısa zamanda ihâle edilmesi ve kısa zamanda bitirilerek, bölge halkına, ulusal karayolu ağına daha sağlıklı hizmet vermesi için bir talimatınız olacak mıdır?

3)      Çanakkale Yenice-Balıkesir Gönen karayolunun şu andaki kullanımı açısından, Çanakkale sınırları içinde kalan bölümünün onarım ve bakımı yapıldığı halde, Balıkesir bölümünün ise onarım ve bakım çalışmalarından yoksun bırakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false